Suru-uutiset

 Hei pitkästä aikaa!Kesä sujui ihan mukavasti ja kesäkuun alussa vietimme Killin 13-vuotissyntymäpäiviä ja Prikun 14-vuotissyntymäpäiviä. Jostain kumman syystä minulla kuitenkin oli olo, että olikohan ne viimeiset synttärit, ainakin Prikun osalta. Priku sairasti munuaisten vajaatoimintaa, 4 vuotta lievänä. Elokuun alussa Killi alkoi oireilla, maukui kummallisiin aikoihin ilman sen selkeämpää syytä eikä muita oireita ollut. Varasin ajan lääkärille ja varauduin pahimpaan. Ensimmäisenä mitattiin verenpaine ja sieltä se syyllinen sitten löytyikin: verenpainetauti. Killi oli koko 13 vuotta minkä hän luonani oli, erittäin arka kissa eikä kestänyt käsittelyä. Killiä sai silitellä silloin kun hän sitä itse pyysi, mutta esimerkiksi syli oli hänen mielestään pelottava paikka. Arkuuden takia olinkin jo vuosia sitten tehnyt päätöksen, että jos jatkuvaa lääkitystä vaativa sairaus tulee, niin eutanasia olisi paras vaihtoehto stressaavalle kissalle. Niin sitten 6.8. Killi nukkui ikiuneen eläinlääkärin hellässä käsittelyssä.

Priku ei mielestäni reagoinut Killin lähtöön, lähinnä vaikutti helpottuneelta saatuaan vihdoin omaa rauhaa. Alkuvuosina Priku ja Killi olivat todella läheisiä, vuosien varrella ystävyys kuitenkin laimeni ja varsinkin kesän aikana huomasin ettei Priku enää sietänyt Killin läheisyyttä vaan poistui aina paikalta jos Killi tuli häneen kiinni nukkumaan. Kun oli enää yksi kissa, huomasin ettei ruokahalu ollutkaan ihan niin hyvä kuin mitä olin kuvitellut. Ilmeisesti Killi oli sitten välillä syönyt Prikunkin kupista. Sain Prikun ruokahalua heräteltyä uusiksi kokeilemalla eri valmistajien ruokia, mutta lopulta ei enää meinannut mikään tuoreruoka maistua ja siinä kohtaa päätin varata ajan lääkäriin. Lääkäriä edeltävänä päivänä vointi selvästi jo huononi ja kun lääkäriin päästiin, tilanne oli täysin selvä ilman tutkimuksiakin. Priku nukahti ikiuneen sylissäni 13.9.

 


Molempien uurnat ovat vitriinissä, alla Killin rakastama tilkkupeitto. Huiska oli ensimmäinen lelu jonka ostin ja jonka avulla kesytin Prikun villistä kissanpennusta. Priku myös rakasti vaahtomuovisia palloja, yksi jäi muistoksiKommentit

  1. Voi, miten surullista, menetit molemmat rakkaat ystävät niin lähekkäin. Osanotto valtavaan suruusi ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti