Remontti edistyy

 Tällä viikolla ollaan päästy jo lattioiden pinnoittamiseen. Ihan ensimmäiseksi lattioille on laitettu tasoite jotta lattiasta saadaan mahdollisimman tasainen. Remonttimies aloitti olohuoneesta, jotta makuuhuoneeseen ahdettu omaisuuteni saadaan siirrettyä pois makuuhuoneesta kesken remontin ja saadaan sinnekin uusi lattia. Makuuhuone on helpointa tyhjentää olohuoneeseen, ettei huonekalut ole remontin edessä


Olohuoneeseen, eteiseen ja makuuhuoneeseen tulee puulattian näköistä muovimattoa. Minulla on useampi akvaario, joten halusin muovimaton sen helppohoitoisuuden takia. Vaihtoehtoina olisi ollut myös vinyylilankkua, mutta se asennetaan samalla tavalla kuin parketti tai laminaatti enkä pitänyt ajatuksesta, että koko lattia on saumoja täynnä. Akvaarioihin tehdään osittainen vedenvaihto joka viikko ja vettä kannetaan ämpäreissä pitkin asuntoa. Vettä kuitenkin pääsee joskus läikkymään lattiallekin, niin koko lattian peittävä muovimatto ei vaadi heti lattian pyyhkimistä.Vinyylilankun saumoista pääsee valumaan vesi rakenteisiin, jos vettä ei heti pyyhi. Nykyään muovimatot ovat jo melkoisen aidon näköisiä, vai olisitko kuvasta arvannut lattian olevan muovimattoa?



Veikkaan, että keittiöstä tulee uusi lempihuoneeni, sen verran upea lattia sinne tulee! Halusin ruudukon vinoon, siinä on enemmän särmää kuin suoraan asennetussa. Vaatii kyllä enemmän työtä ja hukkapalojakin tulee, mutta tämä on ollut pitkään haaveena niin päätin nyt sen toteuttaa.



Ensi kuussa tilaan ferrarin punaisen jenkkikaapin ja yhdelle seinälle tulee tiiliseinätapetti. Sain idean, että teen oviaukkoon oviverhon jakamaan keittiön ja eteisen eri tiloiksi. Tokmannilla näyttäisi olevan juuri sopivan värisiä puuhelmiä myynnissä.

Kommentit