Tervehdys kaaoksen keskeltä!


Jouluviikolla kasailtiin kirjahyllyä eteiseen ja hylly pääsi siirtäessä kaatumaan kulma edellä 110-litraisen akvaarion etulasista läpi. 100 litraa vettä muuten imeytyy yllättävänkin nopeasti parketin läpi rakenteisiin!
Kalat saatiin evakuoitua pienempiin altaisiin ja huoltofirmalle ilmoitus vahingosta. Isännöitsijä hoiti kuivausfirman ensin selvittämään vahingon laajuutta ja nyt lattiat on purettu ja kuivaus on käynnissä. Ajattelin tänne hieman päivitellä remontin edistymistä
Akvaario oli siis eteisessä, josta vesi levisi myös olohuoneeseen ja keittiöön. Makuuhuoneessa rakenteet säilyivät kuivana mutta laminaatti oven luota kupruilee. Asunnon huonekalut ja tavarat on tiivistetty makuuhuoneeseen, lasitetulle parvekkeelle sekä verkkovarastoon kellariin. Kun eteisen, keittiön ja olohuoneen lattiat on saatu uusittua, myös makuuhuoneen lattia menee vaihtoon.
Kun parketti ja sen alla olleet muovimatot oli purettu, keittiöstä löytyi vanha vesivahinko siitä kohtaa, jossa jääkaappi oli. Tarkalleen ottaen homeinen alue oli jääkaapin edessä. Jääkaappi oli alkuperäisessä kaapistossa ja kun kaapisto purettiin pois, hometta ei löytynyt kaapistosta. Parketissa ei ollut jälkiä vesivahingosta, joten tuo on saattanut muhia tuolla jo paljon pidempään kuin mitä olen itse asunnossa asunut. Onneksi tämäkin nyt sitten löytyi jaa saatiin hoidettua samalla kuntoon.
Nyt lattiat on hiottu ja puhaltimet auttavat rakenteita kuivumaan. Noin viikon ovat olleet käynnissä, arvioitu aika kuivumiseen kuukausi.

Olen jo valinnut uudet lattiamateriaalit ja korjausfirman tarjous jäi alle vakuutusyhtiön korvausrajan. Odotan vielä vakuutusyhtiön päätöstä, mutta kun jäi rajan alle niin eiköhän se hyväksytä. Palataan näihin sitten kun lattia on kuivunut ja päästään laittamaan lattiat kuntoon.

Priku ja Killi ovat evakossa äitini luona ja itse asustan mieheni luona. Hänellä on myös kissoja, joten sen takia en voinut ottaa omiani tänne. Kissat ovat hyvässä hoidossa sillä äidillänikin on ollut kissa.


Kommentit